Auto Motor Classic Day

Misschien had u het AMK Festival eerder dit jaar gemist. Dat is jammer, maar u kunt gelukkig dit jaar nog in de herkansing. Want op 10 september is er weer een AMK Feestje, dit keer in het zuiden van het land, op het mooie terrein + museum van het Classic Park complex in Boxtel.

Thema
Het hoofdthema van deze Auto Motor Classic Day wordt ‘Nederlands Fabrikaat’. Dat betekent dat u – als u met uw auto of motor van Nederlands fabrikaat komt – gratis toegang krijgt als bestuurder. Zolang er plek is, want voor de thema-klassiekers is beperkt gratis ruimte beschikbaar. Dus wij verheugen ons alvast op al die onbekende exoten van Nederlandse bodem, want dat zijn er in de historie nogal wat geweest, vergis u niet. Hoewel ook de overbekende DAF ongetwijfeld onderdeel van het wagen- en motorpark uit zal gaan maken.

Live Taxatiestraat
Om de twee of drie jaar, afhankelijk van uw verzekeraar, moet u uw klassieker opnieuw laten taxeren. Voor een aantrekkelijk tarief van slechts € 85 kunt u dat op 10 september in Boxtel live laten doen door taxateur Maikel de Munnik. Onder het toeziend oog van belangstellend publiek van klassiekerliefhebbers. Aanmelden voor de live taxatiestraat kan via https://amklassiek.nl/taxatiestraat/

Clubs
Natuurlijk bent u van harte welkom uw club te promoten met een mooie clubstand. Misschien een rit uit te zetten met Boxtel als eindbestemming? We juichen het van harte toe. Wij zullen ook ruchtbaarheid geven aan de rit die u organiseert met ons evenement als eindbestemming. Zo snijdt het mes aan twee kanten, toch? Informatie via redactie@amklassiek.nl. Bovendien mogen clubleden van deelnemende clubs tegen gereduceerd tarief naar binnen.

Verkoopstands
Heeft u een garage vol overtollige onderdelen, is het nog teveel werk alles te fotograferen, te beschrijven en te adverteren op een marktplaats, ebay of dergelijke verkoopsite. Gooi uw aanhanger vol en verkoop uw spullen via de onderdelen- en verkoopbeurs. Er is zowel binnen als buiten ruimte. Ook als u bedrijfsmatig bezig bent spullen voor klassiekers te verkopen. Hoe meer hoe beter. Laat het maar weten via redactie@amklassiek.nl. Ook hier geldt natuurlijk, vol is vol. Binnen enkele maanden na het evenement is het weer tijd voor groot onderhoud of restauratie, dus misschien het perfecte moment groot in te slaan.

Het hoofdthema van deze Auto Motor Classic Day wordt ‘Nederlands Fabrikaat’. Dat betekent dat u - als u met uw auto of motor van Nederlands fabrikaat komt - gratis toegang krijgt als bestuurder. Zolang er plek is, want voor de thema-klassiekers is beperkt gratis ruimte beschikbaar. Dus wij verheugen ons alvast op al die onbekende exoten van Nederlandse bodem, want dat zijn er in de historie nogal wat geweest, vergis u niet. Hoewel ook de overbekende DAF ongetwijfeld onderdeel van het wagen- en motorpark uit zal gaan maken.
Om de twee of drie jaar, afhankelijk van uw verzekeraar, moet u uw klassieker opnieuw laten taxeren. Voor een aantrekkelijk tarief van slechts € 85 kunt u dat op 10 september in Boxtel live laten doen door taxateur Maikel de Munnik. Onder het toeziend oog van belangstellend publiek van klassiekerliefhebbers. Aanmelden voor de live taxatiestraat kan via https://amklassiek.nl/taxatiestraat/
Het wordt steeds mooier op de gemiddelde festivals, waar tegenwoordig vaak gebruik wordt gemaakt van food-trucks om diverse smakelijke zaken te serveren. Op de Auto Motor Classic Day zetten we een aantal food-pleintjes op waar diverse gerechten en dranken vanuit - natuurlijk - klassieke food trucks worden verkocht.
Clubs zijn van harte uitgenodigd deel te nemen. Op de Auto Motor Classic Day zullen verschillende clubs zich presenteren met een stand en diverse klassiekers of youngtimers van hun leden. Een jury beoordeelt de clubstands en de mooiste krijgt speciale aandacht in Auto Motor Klassiek.
Rondom het terrein, maar ook in de hal, zullen diverse zaken worden aangeboden en verschillende demonstraties worden gegeven. Onderdelen, accessoires, misschien zelfs wat lifestyle. Maar het heeft vooral met klassiekers te maken.
Tijdens de Auto Motor Classic Day is de 'feestmee' klassieke brandweerwagen aanwezig met daarin een Retro Wurlitzer Jukebox.
Tijdens het evenement bieden we u een mooie kans om samen met uw klassieker vereeuwigd te worden. Bij Classic Park is een mooie fotolocatie ingericht waar de shoot plaatsvindt. Aanmelden kan op de dag zelf ter plaatse. De foto’s worden een week later geplaatst op de Facebook pagina.
Rondom het gebouw is een groen park gecreëerd. Samen met de parking aan de voorzijde biedt Classic Park plaats aan bijna 500 mooie showplaatsen. Clubs kunnen een aantal showplaatsen reserveren door het te verwachten aantal ledenauto’s bij ons aan te melden.
Heeft u een auto in concoursstaat en denkt u in aanmerking te komen voor de ‘Concours d’Elegance paddock’ dan kunt u zich hiervoor tot uiterlijk één week van tevoren aanmelden via festivals@classicpark.nl. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging. Er zijn 20* Concours d’Elegance plaatsen beschikbaar. Let op: Om deel te kunnen nemen aan het Concours d'Élegance moet u in het bezit zijn van een entreeticket. *Indien er te weinig vooraanmeldingen zijn voor het Concours dan zal de jury op de dag zelf de winnaars bepalen. De selectie heeft te maken met originaliteit, staat van de auto en bouwjaar.
De jongste bezoekers van het festival kunnen zich vermaken op het springkussen
In het Classic Park museumgebouw is elke dag een mooie collectie met 140 klassieke en exclusieve auto’s te bewonderen. De evenementenzaal 'Two Tone', het restaurant 'Miglia Lounge', een winkel met auto gerelateerde lifestyle artikelen, een werkplaats met vijf bruggen en veel gratis parkeerruimte maken het belevingscentrum compleet. Op festivaldagen geeft het entreeticket voor het museum naast toegang tot het museum ook toegang tot het festival. Deze entreetickets worden online en aan de poort verkocht.
Sinds 1 januari 2015 hebben klassiekers met een eerste afgifte kenteken tussen 1 januari 1975 en 31 december 1987 te maken met een belastingheffing. Zeker klassiekers met een LPG-installatie of dieselmotor betalen fors. Auto's die ouder zijn dan vijftien jaar, maar jonger dan 1 januari 1988, krijgen geen vrijstelling van de wegenbelasting. Dat is jammer, want er zitten veel potentiële klassiekers tussen. Veel van deze auto's zijn nu geschorst. Toch kunnen alle personenauto's ouder dan vijftien jaar aan evenementen deelnemen door gebruik te maken van de evenementenregeling. Kijk voor de voorwaarden op de website van de Belastingdienst: http://tinyurl.com/bq2a73k Wilt u gebruik maken van deze regeling? Stuur dan uw merk auto, het kenteken, uw adres en telefoonnummer tot ten minste drie werkdagen voor het evenement door aan ons via e-mailadres: festivals@classicpark.nl. ATTENTIE! Wij verzenden u een ontvangstbevestiging van uw aanvraag. Alleen na de ontvangst van ons bericht, heeft u vrijstelling om met uw geschorste personenauto aan het evenement deel te nemen. Geen bericht van Classic Park betekent geen vrijstelling!
123

Geef een reactie

Event Details